Monday, 12 December 2016

I love u PERSAHABATAN


 Assalamualaikum awak!!  Awak nk tahu tak. hari ni sis bahagia sangat. x leh nk ucap di mulut. hanya Allah yang tahu isi hati sis. Sis asyik senyum je hari ni. semua sebab sahabat2 sis . diorang datang kawasan perumahan sis dari uia pj tau. gigih sahabat sia sorang ni plan untuk seketul hani. nama dia najwa.


ha.. itu dia org depan tu. Asalnya sis ajak dia sorg dan sis ingat dia mmg dia akan datang sorang. rupanya dia bawa gang!  ๐Ÿ˜ฑ sahabat sahabat kitorang sesama persatuan silat cekak ustaz hanafi.  haa.. org2 silat la ni.. ๐Ÿ˜‚ dah lah bentuk muka bumi rumah sis ni boleh tahan rumit cukup untuk membuatkan diorg sesat ke korea sana. huhu Alhamdulillah x sesat pun mereka..

 Rumah sis ni bukannya ada apa2 pun. diorg sebenarnya datang semata2 nak makan kat warung family sis je.  haha gigih kot dari jauh. tu yang sis terharu gila tu. tapi diorang tersampai awal plak dan warung family sis belum dibuka. Sis buntu kejap sebab x sampai hati nak ajak mereka ke rumah. well almaklumlah rumah family sis rumah org meniaga. bersepah la sikit dgn semua busy bersiap utk meniaga dgn adik beradik sis ada 7 org, rumah plak x berapa nk besau. huhu.  nasib baik rumah sis dekat dengan tempat main bowling. so ayah sis suruh pergi sana dulu.so kitorg decide nak gi sana lah. best sgt. Sis ni rindu gila diorg terutama sahabat2 muslimah fatin dan wa. bahagianya dpt spend time ngan diorg. rindu sgt masyaAllah ๐Ÿ˜ญ

main punya main, sis menang game.  haha lagi bertambah happy sis.  Hehe.. lpas main kitorg balik terus lah. eh bukan balik rumah mereka, balik tempat sis ah. tepat2 waktu warung family sis buka sukanya sis tgk diorg makan kat tempat family sis. 


masih x percaya diorg sampai sini ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ bahagianyaaa ada member cenggini.diorg memang terbaik. untung lah hannah, adik paling kecil sis. semua masing2 serbu hannah. fatin paling nampak berpengalaman 

haaa.. nyenyak tidur hannah.haha.  maaf kan hani x percaya kan fatin boleh tidurkan hannah. suka hannah dapat hadiah .fatin mmg suka budak2 sbb fatin ni jadi anak tggal lama baru dpt adik. so baby lain semua dia angkut haha. jk.



haha amboi hannah suka ye ada abam dukung dia. itu pelik ke apa tu.  pandang mcm nk makn abang tu knp? haha sama merah plak tu 

lpas makan, solat maghrib di surau berdekatan. jalan kaki je. huhu ๐Ÿ‘ lpas solat pergi pasar malam. untung mereka ni dtg hari yg best.  ada pasar, bowling pun buka. nasib baik sgt. sekurg kurgnya ada sesuatu yg menyeronokkan boleh dibuat. alhamdulillah. sbb sis x leh bagi apa2 kat diorg. apa yang membuatkan sis lebih terharu.....


huhu apa yang hani buat kat wa sampai wa nk buat hani happy ni? terkedu hani baca story ig wa.Ya Allah sungguh mulia sahabat sis sorg ni. Hani x mampu nak balas apa2 pun kat wa . hani hanya mampu berdoa je agak hidup wa bahagia. byk lagi org yg wa nak buat mereka bahagia. x sangka hani termasuk dlm senarai tu. terima kasih untuk segalanya. ๐Ÿ˜ข

No comments:

Post a Comment