Sunday, 11 June 2017

Pahit getir hidup dan mengorbanann... Terpaksa diahadapi demi kejayaann.. *nyanyi sampai habis, tu la tajuk entry ni



Amboi lama benau x update entry kahkah. First entry utk 2017. Apakah?  Haha..  Eh lupa

Belakang rumah minum ketum
Assalamualaikum.. 

Banyak sebanarnya benda menarik berlaku sebelum ni tau.  Cuma tak sempat nak bukukan segalanya di sini. X pa laa..  Yang manis2 semua terbuku dia hati ni πŸ‘‰πŸ‘ˆ yg pahit pun sama.  Haa..  X boleh ambil yg manis jaa sbb bukan namanya kehidupan la klau tak ada yang pahit. Dua dua pahit manis resepi untuk kehidupan jadi menarik.  Sebab apa tau..  Yang pahit selalunya ada pengajaran.  Pengajaran kan mengajar kita tentang sesuatu.  Klau tak, sampai kesudah kita tak tahu pasal sesuatu tu haa. Apa pulak kena mengena kehidupan menarik dgn pengalaman yg pahit? Haha.  Menarik lahh.  Kepahitan kan ujian..  Klau kita dapat hadapi ujian tu dgn sabar, x ke satu pencapaian yang harus dibanggakan lepas dah puas menangis menahan kesusahan disamping meminta kekuatan dariNya?  Haha.  Jgn riak suda la atas pencapaian tu. Hahhaha... Nak dijadikan cerita menda2 tu la yg sis maksudkan menarik. Cukup semua benda..  Bahagia gembira sedih duka. Tak boleh bahagia je selalu. Syarat syurga pun kena ada ujian..  Tak ke gitu teman2? Ke bagi awak tak menarik semua yg sis terang panjang lebar berbelit kalah earphones yg kadang² tersimpul tu?  Hahhah apa aku merepek ni.  Moga awak faham la ya..setiap org lain lain pandangan tentang kehidupan ni.  Klau nk share awk punya pandangan, share la.. Luas sikit pemikiean sis ni.. Huhu...  

Sekarg ni tgh cuti sem.  Habis dah 1st sem utk degree..  Byk lagi kena tempuh ni.. 4 tahun beb..  4 tahunn.. First sem pun liku-liku hidup dia cukup rasa pahit manis dia hingga menjilat jari ni haa..  Ibarat sikat rambut guna jari tersekat di skala 6.  Peehh cenggini πŸ‘πŸ‘ haaa..  Gelak ayu ayu seton keluar , menangis hingus hijau pun keluar..  Takpa laa..  Kita tgk la masa hadapan macam mana kalau panjang umur. Nak cerita detail,  lenkali lah entry ain. Haha selamat berpuasa ya.. 

Orang puasa lemah longlai
Assalamualaikum,  babaii



Monday, 12 December 2016

I love u PERSAHABATAN


 Assalamualaikum awak!!  Awak nk tahu tak. hari ni sis bahagia sangat. x leh nk ucap di mulut. hanya Allah yang tahu isi hati sis. Sis asyik senyum je hari ni. semua sebab sahabat2 sis . diorang datang kawasan perumahan sis dari uia pj tau. gigih sahabat sia sorang ni plan untuk seketul hani. nama dia najwa.


ha.. itu dia org depan tu. Asalnya sis ajak dia sorg dan sis ingat dia mmg dia akan datang sorang. rupanya dia bawa gang!  πŸ˜± sahabat sahabat kitorang sesama persatuan silat cekak ustaz hanafi.  haa.. org2 silat la ni.. πŸ˜‚ dah lah bentuk muka bumi rumah sis ni boleh tahan rumit cukup untuk membuatkan diorg sesat ke korea sana. huhu Alhamdulillah x sesat pun mereka..

 Rumah sis ni bukannya ada apa2 pun. diorg sebenarnya datang semata2 nak makan kat warung family sis je.  haha gigih kot dari jauh. tu yang sis terharu gila tu. tapi diorang tersampai awal plak dan warung family sis belum dibuka. Sis buntu kejap sebab x sampai hati nak ajak mereka ke rumah. well almaklumlah rumah family sis rumah org meniaga. bersepah la sikit dgn semua busy bersiap utk meniaga dgn adik beradik sis ada 7 org, rumah plak x berapa nk besau. huhu.  nasib baik rumah sis dekat dengan tempat main bowling. so ayah sis suruh pergi sana dulu.so kitorg decide nak gi sana lah. best sgt. Sis ni rindu gila diorg terutama sahabat2 muslimah fatin dan wa. bahagianya dpt spend time ngan diorg. rindu sgt masyaAllah 😭

main punya main, sis menang game.  haha lagi bertambah happy sis.  Hehe.. lpas main kitorg balik terus lah. eh bukan balik rumah mereka, balik tempat sis ah. tepat2 waktu warung family sis buka sukanya sis tgk diorg makan kat tempat family sis. 


masih x percaya diorg sampai sini πŸ˜‚πŸ˜‚ bahagianyaaa ada member cenggini.diorg memang terbaik. untung lah hannah, adik paling kecil sis. semua masing2 serbu hannah. fatin paling nampak berpengalaman 

haaa.. nyenyak tidur hannah.haha.  maaf kan hani x percaya kan fatin boleh tidurkan hannah. suka hannah dapat hadiah .fatin mmg suka budak2 sbb fatin ni jadi anak tggal lama baru dpt adik. so baby lain semua dia angkut haha. jk.



haha amboi hannah suka ye ada abam dukung dia. itu pelik ke apa tu.  pandang mcm nk makn abang tu knp? haha sama merah plak tu 

lpas makan, solat maghrib di surau berdekatan. jalan kaki je. huhu πŸ‘ lpas solat pergi pasar malam. untung mereka ni dtg hari yg best.  ada pasar, bowling pun buka. nasib baik sgt. sekurg kurgnya ada sesuatu yg menyeronokkan boleh dibuat. alhamdulillah. sbb sis x leh bagi apa2 kat diorg. apa yang membuatkan sis lebih terharu.....


huhu apa yang hani buat kat wa sampai wa nk buat hani happy ni? terkedu hani baca story ig wa.Ya Allah sungguh mulia sahabat sis sorg ni. Hani x mampu nak balas apa2 pun kat wa . hani hanya mampu berdoa je agak hidup wa bahagia. byk lagi org yg wa nak buat mereka bahagia. x sangka hani termasuk dlm senarai tu. terima kasih untuk segalanya. 😒

Friday, 18 November 2016

bahagiakah aku?

Assalamualaikum awak. secara official, sis merasmikan blog sis yang serba sedikit diubah suai ni. sis x tahu knp sis nk start ber blogging lagi. πŸ˜… dulu blog ni penuh dgn tutorial, freebies yg sis buat., lpas tu blog ni ditinggal mcm tu ja..hampir 2 tahun. rajin sangat dulu mengedit blog.sekarang dah bertahun tinggal,comfirm coding dah berubah teruk haha.😒last update masa sis form5. dan skarg, sis tengah tunggu nak ambik degree di uia. haha. time sure flies so fast. 😒 susahnya nk cakap. sis tak nak jadi dewasa. 😭 sis takut dgn dunia.  πŸ˜žπŸ˜žhmm 

 sis nk berblogging balik ni bersebab. sebenarnya sis baru sedar, sis tak ada kawan utk luahkan perasaan. πŸ˜…bukan x ada, tapi kebanyakkan kawan sis  semua risau sgt pasal sis. muka moyok sikit dah risau. sungguh sahabat2 sis yg sis ada sekarang semua baik. hani x sggup tgk diorg risau. Ya Allah berkatilah hidup sahabat2 ku Ya Allah.. hanya engkau yang maha penyayang. 


disebabkan itu, sis lebih memilih utk mendengar luahan sahabat2 .  yes sis Ada ALLAH.  boleh mengadu dalam doa. tp sis peduli apa klau nk cerita jgak kat sini hahahah. *gelakseton. moga2 pengalaman hidup sis yang x seberapa ni bermanfaat utk awak yang membaca. awak tahu, sis bersyukur sgt. family sis bahagia sgt, kawan sis baik sgt😒 sis bersyukur.itu je sis mampu ckp. byk masalah sahabat2 sis yang sis dengar. Ya Allah ujian mereka lagi besar dari aku ya Allah..πŸ˜–πŸ˜–πŸ˜« kuat kan sahabat hani. 😭 sungguh dahsyat ujian mereka sehinggakan aku merasa aku akan kecundang jika diberi ujian sebegitu.😭
Astagfirullahalazim..😒 sis harap apa yang terbuku dihati sis memberi semangat dan pengajan buat awak yang membaca. bersyukur dgn apa yang kita ada. kita x tahu berapa ramai yg lebih dahsyat ujiannya dari Allah. sesungguhnya Allah tidak menguji lebih dari kemampuan hambanya.😒