Monday, 12 December 2016

I love u PERSAHABATAN


 Assalamualaikum awak!!  Awak nk tahu tak. hari ni hani bahagia sangat. x leh nk ucap ni mulut. hanya Allah yang tahu isi hati hani. hani asyik senyum je hari ni. semua sebab sahabat2 hani . diorang datang kawasan perumahan hani dari uia pj tau. gigih sahabat hani sorang ni plan untuk hani. nama dia najwa. 


ha.. itu dia org depan tu. Asalnya hani ajak dia sorg dan hani ingat dia mmg dia akan datang sorang. rupanya dia bawa gang!  😱 sahabat sahabat kitorang sesama persatuan silat cekak ustaz hanafi.  haa.. org2 silat la ni.. 😂 dah lah bentuk muka bumi rumah hani ni boleh tahan rumit cukup untuk membuatkan diorg sesat ke korea sana. huhu Alhamdulillah x sesat pun mereka..

 Rumah hani ni bukannya ada apa2 pun. diorg sebenarnya datang semata2 nak makan kat warung family hani je.  haha gigih kot dari jauh. tu yang hani terharu gila tu. tapi diorang tersampai awal plak dan warung family hani belum dibuka. hani buntu kejap sebab x sampai hati nak ajak mereka masuk rumah. well almaklumlah rumah family hani rumah org meniaga. bersepah la sikit dgn semua busy bersiap utk meniaga dgn adik beradik hani ada 7 org, rumah plak x berapa nk besau. huhu.  nasib baik rumah hani dekat dengan tempat main bowling. so ayah hani suruh pergi sana dulu.so kitorg decide nak gi sana lah. best sgt. hani rindu diorg terutama sahabat2 muslimah hani fatin dan wa. bahagianya dpt spend time ngan diorg. rindu sgt masyaAllah 😭

main punya main, hani menang game.  haha lagi bertambah happy hani. lpas main kitorg balik terus lah. eh bukan balik rumah mereka, balik tempat hani. tepat2 waktu warung family hani buka sukanya hani tgk diorg makan kat tempat family hani. 


masih x percaya diorg sampai sini 😂😂 bahagianyaaa ada member cenggini.diorg memang terbaik. untung lah hannah, adik paling kecil hani. semua masing2 serbu hannah. fatin paling nampak berpengalaman 

haaa.. nyenyak tidur hannah.haha.  maaf kan hani x percaya kan fatin boleh tidurkan hannah. suka hannah dapat hadiah .fatin mmg auka budak2 sbb fatin ni jadi anak tggal lama baru dpt adik. so baby lain semua dia angkut haha. jk.


haha amboi hannah suka ye ada abam dukung dia. itu pelik ke apa tu.  pandang mcm nk makn abang tu knp? haha sama merah plak tu 

lpas makan, solat maghrib di surau berdekatan. jalan kaki je. huhu 👍 lpas solat pergi pasar malam. untung mereka ni dtg hari yg best.  ada pasar, bowling pun buka. nasib baik sgt. sekurg kurgnya ada sesuatu yg menyeronokkan boleh dibuat. alhamdulillah. sbb hani x leh bagi apa2 kat diorg. apa yang membuatkan hani lebih terharu.....


huhu apa yang hani buat kat wa sampai wa nk buat hani happy ni? terkedu hani baca story ig wa.Ya Allah sungguh mulia sahabat hani sorg ni. Hani x mampu nak balas apa2 pun kat wa . hani hanya mampu berdoa je agak hidup wa bahagia. byk lagi org yg wa nak buat mereka bahagia. x sangka hani termasuk dlm senarai tu. terima kasih untuk segalanya. 😢

No comments:

Post a Comment